2016. szeptember 19., hétfő

Kamrapocok

MAGYARORSZÁGI BÁBSZÍNHÁZAK XIII. TALÁLKOZÓJA 2016. október 12.
OFF

DirAct Art és a Miskolci Csodamalom Bábszínház előadása

Frici zárkózott fiú, aki egy vidéki kisbolt raktárosaként dolgozik teljes elszigeteltségben. Hétköznapjait a bolt kamrájában tölti, és az ott felhalmozódó rendetlenség elpakolásával foglalkozik. Anyukáján kívül, akivel mindennap beszél telefonon, senkivel nem áll szóba, és nem is keresi mások társaságát. Egyetlen barátja Bonmó, a kamrapocok – egy apró lény, akit Frici maga hozott létre, hogy egyedüllétét elviselhetővé tegye. Frici és Bonmó együtt pakolnak, játszanak, elmélkednek, szórakoznak, így töltik gondtalan napjaikat, egymás társaságában.

Amikor Frici és az anyukája között megszakad a napi telefonkapcsolat, a fiú és cinkosa mély bánatba zuhan. Nincs kedvük többé együtt játszani vagy beszélgetni, semmihez sincs kedvük többé. Hogy letörtségükön felülkerekedjenek, szükségük van valakire: egy harmadik személyre. Ehhez Fricinek és Bonmónak is nyitnia kell az oly veszélyesnek tűnő külvilág felé.
Az előadás olyan fontos gyerekproblémákkal foglalkozik, mint a beilleszkedés nehézsége, a barátok iránti felelősség, valamint egy fontos hozzátartozó elvesztése, a gyász és annak feldolgozása. Mindez sok humorral, játékkal és dalokkal, a gyerekek nyelvén szólal meg.
Játssza:
FRITZ ATTILA
Író: Fekete Ádám (Junior Príma- díjas)
Tervező: Mátravölgyi Ákos (Blattner Géza-díjas)
Zeneszerző: Kákonyi Árpád

Rendező: Kovács Petra Eszter


 A 6 éves kortól/45 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése