2016. október 15., szombat

4. nap

Eszmecsere a kerítésnél  Zalán Tibor, Metzner János és a takarásban Ascher Tamás
ja és tükörben a krónikás
Így a negyedik napon, ami a Ciróka 30. születésnapi ünnepségét is beszámítva már az ötödik, a fáradtság jelei is fel felbukkannak, a krónikás is alig áll a lábán, de mindenki mégis lelkes és teltházakkal mennek az előadások. A művészekhez tartozó saját gyerekek kitartása viszont elképesztő. Nézik az előadásokat, kacagnak - na nem ott, ahol a felnőttek - szünetben rohannak, játszanak, veszekednek. Aztán megnőnek és van rá példa, belépnek a családi bábszínházba
Ma is voltak előadások,Volt Berzsián, és volt vitézlászló az ufókkal, és csodás pötty parádé


 A bábszínházak továbbra is "őrzik a lángot", dacolva a korszellemmel.   A nyolcvanas évek erjedése után a kilencvenes évek elején váltak professzionális színházakká, s most elérkeznek oda, hogy már  egyre többen önálló színházépületben tudnak játszani.
A Bóbita nemrég költözött a Zsolnai negyedben létrejött új helyére, szabadtéri színpaddal, a Vaskakas birtokba vette a kifejezetten bábszínháznak készült helyét, és a kaposvári Bábszíntér (el ne kiabáljuk) már nézegetheti új önálló otthonának tervrajzait.
Talán az is segít ebben. hogy már lassan a városvezetésekbe olyanok ülnek, akik valamikor bábszínház fogyasztó gyerekként kezdték, most meg már a gyerekeiket viszik a színházba, ez aztán megkönnyíti a kommunikációt.
ez itt a Zsinagógából lett Technika Háza, ahol az ebéd/vacsora és ami még ennél is fontosabb, a szakmai megbeszélés zajlik
Vidovszky György a szakmai megbeszélések moderátora,
Jászay Tamás kritikus zsűri (
ugyan díjakat nem osztottak, de értékelő zsűri dolgozott
Szukenyik Tamás a Vaskakas Bábszínház művésze
A Ciróka Bábszínház udvara, most hogy végre kisütött a nap, a véleményezés és pletykázás helyszíne
Bartal Kiss Rita
Végvári Viktória
Boráros Szilárd, Pályi János, Kovács Géza
Czumbil Őrs és Czumbil Emőke
a Napsugár Bábszínház művészei
folyt. köv..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése